Ansæt den rigtige IT-specialist til din virksomhed

Ansæt den rigtige IT-specialist til din virksomhed

Dette indhold er sponsoreret.

IT fylder rigtig meget hos de fleste virksomheder i dag – og dét med god grund. De fleste danskere er nemlig så forvænte med IT i deres hverdag, at de stiller store krav til de IT-løsninger, de møder, når de f.eks. handler på nettet. Hvis en hjemmeside virker gammeldags eller uoverskuelig, har den gennemsnitlige forbruger ikke meget tålmodighed tilovers. Så er det videre til en anden webshop, der bedre lever op til forbrugerens forventninger til brugervenlighed og design.

Netop derfor er det så vigtigt at ansætte folk med gode IT-kompetencer ude i det danske erhvervsliv. En jobtitel som eksempelvis frontend-udvikler er i høj kurs i øjeblikket og formentlig et godt stykke tid ud i fremtiden. Stort set alle virksomheder har brug for dygtige medarbejdere, der kan arbejde med hjemmesider, brugervenlighed og interface. Og det er netop, hvad en frontend-udvikler kan.

Har du overvejet en remote udvikler?

Den store efterspørgsel på frontend-udviklere har naturligvis også indvirkning på den gennemsnitlige frontend udvikler løn. Hvis du kan dit kram som frontend-udvikler, kan du forvente en klækkelig indbetaling på din lønkonto hver måned. Selv som nyuddannet frontend-udvikler er den gennemsnitlige løn ganske pæn. Og når du har opnået en vis erfaring og anciennitet på markedet, vil din værdi for potentielle arbejdsgivere kun stige yderligere.

De høje omkostninger til dygtige frontend-udviklere har imidlertid også betydet, at nogle virksomheder er begyndt at gå alternative veje. De ansætter en såkaldt remote udvikler, som f.eks. kan have base i Østeuropa, Afrika eller Asien. Fordelen her er naturligvis lavere lønomkostninger som det primære. Men der er også en bagside: Det daglige samarbejde bliver alt andet lige en anelse mere udfordrende. For nogle kan det være den rigtige model, for andre vil det ikke give mening. Det er dog værd at overveje, hvis du skal ansætte en ny frontend-udvikler i din virksomhed.

Baggrund og kompetencer

En frontend-udvikler kan have mange baggrunde, da der ikke er nogen egentlig uddannelse tilknyttet professionen. Nogle virksomheder vælger at ansætte en udvikler med en teknisk IT-uddannelse bag sig. Andre kan f.eks. vælge at ansætte en ingeniør konsulent. Fælles for alle frontend-udviklere er dog typisk gode tekniske kompetencer og færdigheder inden for kodning og hjemmesideudvikling. I de fleste frontend-udvikleres værktøjskasser finder du altså systemer som CSS, Javascript, HTML og XHTML.

Selv om en god frontend-udvikler er en stor post på budgettet for din virksomhed, er det som regel en rigtig fornuftig investering. Gennemført og professionel frontend-software er alfa omega i kampen om kunderne, uanset om løsningen så bliver produceret in-house eller remote.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.