Dan dig et overblik over de forskellige Cisco kurser

Dan dig et overblik over de forskellige Cisco kurser

Dette indhold er sponsoreret.

I takt med den digitale udvikling, er netværk og styringen blevet en central del af virksomheders hverdag og struktur, der fortsat videreudvikles og opdateres. Dette stiller imidlertid store krav til de respektive medarbejderes viden og kunnen, hvorfor det efterhånden ikke er uset, at flere virksomheder efterspørger arbejdskraft med en Cisco certificering.   

Hvad er Cisco? 

Cisco er en teknologisk virksomhed, der blev grundlagt i 1984 af to computer forskere med en uddannelsesmæssig baggrund fra Stanford Universitet. Virksomheden er særligt kendt for deres netværksprodukter, og producerer og sælger derudover netværkshardware og andre IT-relaterede produkter. Grundet virksomhedens komplekse udstyr, så udbydes der talrige Cisco kurser, der giver en grundlæggende viden om netværk samt de nødvendige kompetencer, der skal til for at dine medarbejdere kan holde trit med den teknologiske udvikling. Derudover får kursisterne et dybdegående kendskab til, hvordan de opsætter, administrerer, konfigurerer, vedligeholder og reparerer den pågældende virksomheds netværk. Inden for Cisco eksisterer der en uendelig strøm af certificeringer, der er inddelt i tre hovedkategorier, disse værende; CCNA, CCNP og CCIE.         

Et dybere indblik i Cisco-netværk 

Det første skridt til at erhverve sig et gennemgående indblik i Cisco-teknologien, er deres informationsteknologicertificering. Den ubestridt mest populære certificering inden for dette område, er CCNA-certificeringen, der står for Cisco Certified Network Administrator. Her specialiseres kursisterne i at betjene specifikke Cisco-teknologier, der typisk involverer komplekse hardwareopsætninger. I forlængelse heraf muliggøres det også for kursisterne, at konfigurere, installere og fejlfinde Cisco-netværk. Derudover vil de erhverve sig i en bred vifte af færdigheder inden for protokoller som IP og Ethernet. 

Cisco understreger i forbindelse med denne certificering, at der nogle forudsætninger forbundet med at tage en CCNA-certificering. Dog vil begyndere med al sandsynlighed have bestået et grundlæggende A+ certificeringsprogram, for at tilegne sig en generel viden om operativsystemer og forskellige hardwareopsætninger. 

Udbyg din netværkshåndtering 

Har man dimitteret og bestået en CCNA-certificering, men agter at blive endnu skarpere på området, så er den naturlige overbygning den videregående CCNP-certificering, der står for Cisco Certified Network Professional. Det er værd at notere, at der findes forskellige specialiseringsudgaver inden for CCNP, og det er derfor op til den enkelte at vurdere, hvilken overbygning, der passer bedst til de kvalifikationer man gerne vil erhverve sig.    

Bliv en af de få, med en CCIE-certificering 

Den sidste kategori inden for Ciscos certificeringer, er CCIE, der står for Cisco Certified Internetwork Expert. Ligesom det er tilfældet med CCNP, så eksisterer der ligeledes en række af certificeringer inden for denne kategori, som er opdelt i seks spor. Med denne certificering specialiseres kursisterne i at designe, bygge, implementere, vedligeholde og fejlfinde komplekse netværk. Siden kursets første udbydelse i 1993, er det på nuværende tidspunkt blot 1 % af alle netværksspecialister, der har formået at modtage en CCIE-certificering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.