Gør din onlinebrug sikrere og mere smart

Gør din onlinebrug sikrere og mere smart

Sponsoreret indhold.

Vi har alle hørt historierne om kolleger, venner eller familiemedlemmer, som er blevet hacket. Deres kode til mail, medier eller arbejde er hacket, og der er stillet et beløb som løsesum eller endnu værre, der er brugt store beløb på forskellige hjemmesider. Det er desværre virkeligheden for mange brugere på sociale medier, mail eller arbejdsrelaterede tjenester. Det skal selvfølgelig ikke ske, vores onlinebrug skal være sikker – og det kan du sørge for. Og mens det gøres sikkert, hvorfor så ikke også gøre det mere smart? Vores internetadgang er dyr for klimaet – det kan du ændre.

En sikker mail og internetadgang

Sikkerheden må og skal komme først. Sikkerhed online anskaffer du dig ved at hente et antivirusprogram, ved at bruge sikre tjenester, hjemmesider m.m. Du gør det ved at benytte sikkermail. Som navnet antyder, gør det din mail sikrere. Fjerner spam, uønsket eller direkte fjendtlige mails, som kan være første skridt på vejen mod en nedbrydelse af din software. Anskaf dig sikkerhed, så du kan færdes frit på nettet. Ligeledes skal sikkerheden være i top på arbejdspladsen. Du går heller ikke rundt på en byggeplads uden en sikkerhedshjelm.  

Vores sociale klimabelaster

Med sikkerheden på plads kan dit løsningsorienterede sind rette sit fokus mod den klimabelastning, der er vores sociale interaktion online. Selvom kun meget få af os forstår, hvordan internettet og ip-adresserne egentlig fungerer, er det blevet klart for os, at internettet bruger en masse strøm. Store datacentre dukker op rundtomkring i verden, og sådan vil det med al sandsynlighed fortsætte. De sluger en masse el, som du er årsag til. En stigende tendens på området er, at forbrugerne søger at blive en del af løsningen i stedet for at være en del af problemet. Det er f.eks. med solcelle oplader.

Løsningerne eksisterer – brug dem

Hvis sikkerheden skal komme først, og vi alle skal hjælpe til på klimafronten, er den ukloge løsning, at vi undlader at hente et antivirusprogram og undlader at styrke vores strømforbrug på en bæredygtig måde. Vi ser ind i en fremtid, hvor forbrugerne i høj grad skal være en større del af løsningen. Det skal gøres ved fra politisk hold at understøtte de virksomheder og løsninger, vi som forbrugere har at vælge imellem. Så vi vælger den rette datasikkerhed og den rette klimaløsning.

Når løsningerne er der og bliver placeret lige ved hånden, er der ikke længere nogen undskyldning for ikke at gøre brug af dem. Onlinesikkerhed og klimaaflastning bliver en større del af fremtiden, en større del af dit fremtidige liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.