Gør dit internet-liv privat med et VPN

Gør dit internet-liv privat med et VPN

Dette indhold er sponsoreret.

Vi lever i en tid, hvor stort set alle dagligt benytter internettet via enten en mobil eller computer. Vores liv bliver efterhånden mere og mere forbundet til internettet, der giver os rigtige mange muligheder, men som også gør os sårbar. For hvad sker der egentlig, når man surfer rundt online, og har man overhovedet privatliv på internettet? Svaret er nej.

Baseret på din computer eller mobils IP-adresse, kan din internetudbyder nemlig se alle dine online aktiviteter – altså hvilke hjemmeside du besøger, hvad du søger efter på Google og meget mere. Alle disse data kan blive videresendt til firmaer over hele kloden, og derfor kan både firmaer og kriminelle opsnappe noget af al den information.

Dette kan du dog undgå ved at benytte et VPN, som omdirigerer din internetforbindelse gennem en fjernserver, som altså ikke drives af en internetudbyder men derimod af en VPN-udbyder.

Hvad er VPN?

Kort fortalt er VPN, som er en forkortelse for Virtual Private Network, en beskyttelse af din computer og en brugervenlig måde at beskytte sig selv mod den konstante overvågning. Der findes mange udbydere af VPN, og lige her kan du læse mere om, hvilke udbydere der er bedst inden for VPN.

Når du surfer rundt på internettet, har du formentlig også lagt mærke til, at du skal acceptere nogle bestemte cookies, der efterfølgende påvirker dig gennem din videre færd på internettet. Netop cookies kommer også af, at din internetudbydere kan se alt hvad du foretager dig. Dette er endnu en ting, du kan undgå ved at benytte et VPN.

Et VPN omdirigerer din internettrafik, og krypterer alle de data du modtager og sender, og det medvirker, at alle de oplysninger som for eksempel annoncører og andre tredjeparter vil få om dig, dermed er helt ulæselige.

Overvej om VPN er noget for dig

Nu har du fået lidt mere af vide om VPN, og under alle omstændigheder er VPN noget du bør tage op til overvejelse –  en VPN-server er nemlig en af de sikreste måder at færdes på internettet. Du kan derfor besøge alle de hjemmesider du vil, uden at skulle bekymre dig om at blive overvåget.

VPN giver dig dermed alt det privatliv, som alle egentlig burde have på deres private computer i deres private hjem. Det er desværre bare ikke en realitet, og da privatlivet virkelig er noget der skal værnes om, så er en VPN-server helt sikkert noget, vi alle bør overveje at få.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.